Om Oilmek

Conny Henriksson, grundare och företagsledare på Oilmek AB

”När jag startade Oilmek 1991 var vi ett rent installationsföretag med en anställd, jag själv. Under åren har vi utvecklats till ett välkänt teknik- och kunskapsföretag inom hydraulik och pneumatik. Idag är vi över 20 personer på våra anläggningar i Uddevalla och Skövde – en kvalificerad personalstyrka med stor kunskap inom området.

Jag vill hävda att Oilmek leder den tekniska utvecklingen när det gäller frekvensstyrda hydraulsystem. Vårt nya Variussystem innebär ett helt nytt sätt att tänka och är ett teknikskifte inom industrin. Det är stora ord, men det är sant. Vad jag vet finns inget annat företag på marknaden som kommit lika långt när det gäller energi- och processoptimering med hydraulsystem.

Utvecklingen har gått snabbt, men vi har fortfarande kvar vår ursprungliga målsättning – att hela tiden vara en professionell partner inom hydraulik. Vi är specialister på att utveckla, tillverka, installera, serva och reparera olika system. Våra tekniska lösningar finns i installationer världen över.

Under åren har vi hela tiden arbetat med produkter från världens främsta tillverkare inom området. Det är en viktig del i det kvalitetspaket som vi erbjuder marknaden. Våra logistiksystem gör att vi enkelt och snabbt kan förse olika typer av kunder med komponenter. Och kunderna är framför allt industrier, OEM-tillverkare och återförsäljare.

Välkommen till Oilmek och välkommen att ha oss som din professionella partner inom hydraulik!